søndag den 31. oktober 2010

Overvejelser

En lettere stresset start på dagen i går. Det varede heldigvis ikke ved, selvom jeg synes tempoet var for højt alligevel. Pludselig blev Mindste syg; feber og ondt i det ene øre. Det har vi aldrig prøvet før, og da hun ønskede at komme i seng uden aftensmad, fik hun lov. Ikke engang is ville hun have ... hun har sovet fint hele natten (jævnligt tjekket af sin mor) og har det fint igen her til morgen. Heldigvis! Hendes tidlige putning gav mig mulighed for at lære Ældste at spille 500. Vi spiller med åbne kort og uden point, og hun har helt styr på det. Vi tager det lidt i etaper. En del spil og grin senere blev hun puttet i min seng, og jeg zappede mig igennem aftenen uden andre mål end total afslapning!

Billede fra turen til Mølleparken sidste weekend

Pigerne og jeg er stadig alene hjemme, men jeg satser på, at Manden er hjemme igen inden alt for længe. Jeg aftalte med ham, at når han kommer hjem, så er han sammen med pigerne. Uanset hvor træt han er. Så vil jeg begynde på en taske til mig selv, lidt broderi eller måske en overdel til Mindste. Jeg har en masse forskellige overdele i tankerne og kan ikke bestemme mig for, hvad jeg skal lave først. Samtidig har jeg surfet de fedeste broderi-blogs og set gallerier med fantastiske broderier. Jeg købte en masse broderigarn for noget tid siden og har ikke rørt det endnu. Jeg kan ikke helt bestemme mig for, hvad det skal blive til. Heller ikke med det ;-)

Jeg går i tænkeboks :-)

lørdag den 30. oktober 2010

"Alenemor"

Jeg er alene med pigerne stort set hele weekenden. En tiltrængt aleneaften (læs: Pigerne sover, Manden er ikke hjemme) i aftes blev nydt i det stille med strikketøj og lidt rigelig chokolade ... bagefter gik jeg tidligt i seng og fik læst min bog færdig. "Tyskerungen" af Camilla Läckberg, som i øvrigt kan anbefales!

I dag kørte vi i Storcenteret. Primært for at jeg kunne sende min mobil ind til reperation, men så er posthuset derude f.... lukket. Sådan lige pludselig! Frækt, synes jeg. Så jeg må vente til mandag med at sende den og forsøge at klare mig med den gamle så længe. Men den kan da også både sms'e og det hele ;-)

Hjemmefra havde vi lavet en aftale om at gå i Tiger. Der fandt vi bl.a. vandfarver og pensler, så da vi kom hjem, gik pigerne straks igang. Det varede ca. 10 minutter, så var de uvenner. Frokosten lagde en dæmper på gemytterne. I ca. 5 minutter ... så blev de uvenner over et spil Fisk, og nu skumler de i hver deres hjørne. Ældste venter på at komme til at spille computer, så jeg skynder mig lige lidt med indlægget her.

En hurtig opdatering på mig: Det går ok, men kun lige. Jeg har taget mig meget sammen til i dag, fordi jeg ved, at det er jeg nødt til. Der er jo kun mig i dag. Det hele blev bare lidt for meget den anden dag og kulminerede med, at jeg sad i børnehaven og græd. Jeg skulle snakke med en pædagog om Mindste og fik at vide, at hun er, lige som hun skal være. Ingenting at bekymre sig om med hende. Der faldt en sten fra mit hjerte, for jeg kunne ikke overskue, at der skulle bruges ekstra energi på at ændre på noget overfor hende. Så "lousy mor"-agtigt det end lyder ...!

Ingen billeder i dag, kan ikke tage nogen .... Øv, hvor er det kedeligt!

onsdag den 27. oktober 2010

Ingen søde sager - ingen steder at bo

En god start på dagens arbejde har helt sikkert gjort dagen mere udholdelig. Det var hårdt tiltrængt, og vi var heldigvis alle enige om lige præcis dén aktivitet! Humøret hænger noget lavere end det har gjort længe. Jeg føler mig ganske enkelt uoplagt, energiforladt og har bare lyst til at gå hjem i seng. Væk fra det hele. Især væk fra noget, der kræver noget af mig.

Når en lang arbejdsdag er færdig skal jeg hente Mindste i børnehaven. Jeg har en aftale om at snakke med hendes pædagog samtidig. Der er nogle ting, der undrer mig i hendes opførsel (altså ikke pædagogens ;-)) Måske hun har nogle ideer til hvorfor. Det håber jeg. Jeg orker bare ikke helt at tage snakken i dag, men der var dér, der var tid. Jeg tager mig sammen, og så går det nok også.

Puh ... jeg vil gerne skynde mig videre til torsdag!

(Ang. overskriften: Sætningen har jeg haft i hovedet hele dagen, håber den forsvinder ved at skrive den her!)

tirsdag den 26. oktober 2010

Nej, nej, NEEEEJ!


Min mobil er gået i stykker. Sådan rigtigt for alvor :-( Jeg troede ikke, jeg var ret afhængig af den, men det er jeg sørme... Vi har ikke fastnet længere, alle numre ligger på mobilen, og da den har kamera, er det oftest det, jeg bruger. Jeg føler mig fuldstændig hægtet af. Kunne ikke engang ringe til Manden og beklage mig, for der var ingen telefon, hvor jeg var.

Der er flere ting, der driller mig i øjeblikket. Nogle lidt store, andre lidt mindre. Jeg kan mærke, at jeg er på nippet til at råbe "..." og skride fra det hele. Jeg har imidlertid ikke ladet den følelse gro sig stor og uoverkommelig. Jeg bander lidt for mig selv og forsøger samtidig at holde fanen højt. Frustrationerne får lov at blive luftet, men i et omfang der er passende. Også her er der sket noget! Tidligere var det en selvfølgelighed, når noget gik i stykker eller planer måtte ændres, for det handlede om mig. Nu er jeg ikke længere omdrejningspunkt og kan godt se, at det IKKE er min skyld det hele.
Hmm ... ikke det mest positive indlæg herinde længe .. til gengæld er der et fint billede i dag ;-)

Lidt af kjolen jeg syede den anden dag

søndag den 24. oktober 2010

Ferieweekend!

I går tog jeg Ældste med ud til en kollega, der med tiden er blevet en veninde. Hun har en pige på samme alder som Ældste, og de to fandt straks hinanden. Der blev leget hoppeland, fjollet, leget model, spist pandekager og leget gemmeleg. Imens kunne vi - stort set - uforstyrret drikke kaffe, spise lidt pandekager og ikke mindst snakke. Det var en dejlig eftermiddag, som Ældste har plaget om gentagelse af lige siden. Hun har vist fået en ny veninde ;-)


Den sidste ferieformiddag blev brugt i selskab med pigerne, Buzz Lightyear og Woodie. Jeg tror, pigerne fik et nyt syn på deres legetøj ... Straks filmen var slut, kom vi i tøjet og tog afsted til Mølleparken. Rusk og regn blev glemt for en kort stund, da vi tossede rundt og rundt. Jeg blev udnævnt til "Monster" og måtte fange de andre. Især pigerne synes det var fedt ;-) Rundt og rundt det gik, indtil vi måtte kapitulere og vende de røde næser og kinder hjemad. Godt gennemblæste og klar til frokost.

Manden har taget begge piger med i køkkenet for at lave overraskelse til mig. Jeg hørte en lille fugl synge om marcipanhorn og kaffe ... Ikke dårligt! Nu håber jeg bare, fuglen har lyttet det rigtige sted ...!

fredag den 22. oktober 2010

Dejlig fredag :-)

Klokken er knap nok 17. Det meste af dagen er gået med at sy den bestilte kjole. Det gik nu nemt og forbavsende hurtigt. I effektiv sytid har jeg nok brugt ca. 2½ time på kjolen med halsbelægning og kantebånd forneden. Samtidig fik jeg drukket flere kopper te, men det har desværre ikke rigtig hjulpet. Heller ikke tå-og halsvarmerprojektet i går. Jeg må snotte videre. Heldigvis kan det skubbes til side i bevidstheden, når symaskinen kører ;-)

Mindste var i børnehave i dag for at give Ældste og hendes bedste ven mulighed for at lege i fred og ro herhjemme. I dag var en rigtig indedag i børneren, først med kreative aktiviteter og siden film og et glas popcorn til hver. Efter en hurtig tur med mig i Kvickly kom hun hjem til .......... tadadadaaaaa: Film og popcorn! Det er vores faste indslag fredag eftermiddag. Så kan DisneySjov nydes i fred og ro i nattøj og med børstede tænder under dynerne i soveværelset. Fredag eftermiddag/aften er vist vores alle fires yndlingstid på ugen.

Billeder af kjolen følger, her er et andet i stedet ;-)

torsdag den 21. oktober 2010

Torsdag???


Jeg har været på arbejde i dag for første gang denne uge. Derfor undrede jeg mig VIRKELIG, da jeg kom hjem og Manden sagde: "Hvor er det dejligt, du får weekend i morgen!" Jeg troede, det rablede for ham. Men det var jo sådan set MIG, det rablede for .....!

Aftenen skal tilbringes på langs foran tv. Jeg er træt. Fuld af snot i hovedet, stadigvæk. Nu gælder det om at holde tæerne varme og drikke teen så langsomt, at halsen er konstant varm både indefra og udefra. Det er da ikke det værste projekt en torsdag aften!?! (Hvis man fjerner snotten, lyder det da meget hyggeligt, ik'?)

onsdag den 20. oktober 2010

Fred og ro!

Snot i hovedet. Sandpapir i halsen. Eller det føles i hvert fald sådan. Dejlige gæster som netop er taget afsted igen. Nu slapper vi alle 4 af med hver vores. Pippi på dvd til pigerne, computer til mig og live-gaming (kalder han det vist) til Manden.

Udenfor blæser det. Bladene ryger af træerne. Lidt for hurtigt, synes jeg. Jeg er ikke helt indstillet på efterårskanalen endnu. Der varsles sne. Slap liiiige af engang! Vi skal lige nå at hygge med tæpper, stearinlys og strikkede strømper lidt endnu, før sneen begynder. Pigerne derimod fik julelys i øjnene. Tidlig vinter!!! Vi skynder os at efterårshygge (og håber, meteologerne tager fejl...)


Jeg skal have klippet mønster til Mindste til en kjole. Nu er det hendes tur til lidt nyt tøj. Jeg skal også sy en til en venindes datter. Lidt bestillingsarbejde - det har jeg vist ikke prøvet før ;-)

Nu vil jeg lave mig en kop te og krybe under tæppet sammen med pigerne!

tirsdag den 19. oktober 2010

I dag ...

... er en dag UDEN

- arbejde

- tidsfrister

- kedelige opgaver

- sure børn

- vasketøj

- madlavning

I dag er en dag med KUN hyggelige, rare ting. Det er lige til at holde til :-)

mandag den 18. oktober 2010

Dejlig mandag morgen

Tidligt op. Afsted med pigerne. I dag er det min dag. I morgen holder de også fri. Jeg ser tv og strikker. Kaffen er drukket, men da vejret indbyder til mere varm drik, er jeg gået over til te. For min egen og familiens skyld ;-) Det kan ikke være rart at komme hjem til en kaffe-hyper mor, der ikke kan sidde stille ...

En mandag, der starter bedre end de fleste!

søndag den 17. oktober 2010

Et stk. kjole på vej


Det er tydeligt, der er arbejdsro i dag! Klokken er ikke ret mange, og jeg er allerede langt med kjolen. Ikke at det hele er "arbejde," vi har også spist lækker frokost og nu lokker Manden med kaffe & sødt.

Ikke dårligt ;-)

HVAD ...?

... skal jeg dog finde på? En dag HELT ALENE med Manden. Og så endda en søndag :-)

Jeg pønser på en ny kjole til Ældste. Manden pønser vist på at gennemføre et eller andet spil. Men DET BEDSTE er, at vi kan gøre det sammen hver for sig. Ingen forstyrrende pigediskussioner eller tv i baggrunden. Ingen "jeg er fææææææærdiiiiig" eller "Moooaaar ..." Bare os to. Hver vores hyggeting. Det er nu rart en gang imellem!

fredag den 15. oktober 2010

Tiden, der blev væk ...


Taget onsdag morgen, hvor vi kunne høre, men ikke se, Egholmfærgen

Der har været travlt denne uge. Både fordi jeg har haft mange aftaler, og fordi jeg orker mere. Meget mere, faktisk. Når jeg har haft tid hjemme, er der blevet ryddet op, syet, leget med pigerne, sorteret tøj og vasket et utal af maskinfulde tøj. Før i tiden ville jeg, når jeg kom hjem, enten fortrække til soveværelset eller forsøge at lave ingenting, helst fra sofaen. Jeg er selv helt forundret over alle de ting, der bliver lavet.

Desværre betyder det også, at min tid foran computeren bliver mindre, fordi jeg ikke har brug for at være alene. Det har fungeret som min egen lille boble, hvor det eneste, jeg havde fokus på, var det på skærmen. Derfor er det også nogle dage siden, at jeg har skrevet herinde. Det er jo både godt og skidt ;-) Fremover skal jeg bare vænne mig til, at det er ok at sidde ved computeren OG have overskud.

- men pludselig kom den sejlende ud af tågen

Jeg tror, jeg vil nyde en skive nybagt franskbrød med familien og NYDE, at det er weekend nu.

God weekend!

tirsdag den 12. oktober 2010

Sådan kan det gå .........

I går var jeg så kæk. Hækletøjet forventedes færdigt. God idé. Ret god, faktisk. Men efter jeg postede indlægget, så .... Hvordan skal jeg sige det? Jeg surfede rundt. Rundt og rundt. Så pludselig var klokken mange. AAAAALT for mange, og jeg måtte hellere gå i seng. Tjaaaaa ... sådan kan det gå! Men jeg håber ikke, jeg er den eneste med den "skavank" ... eller hvad?

I morgen aften skal jeg være barnepige, men barnet sover imens, så mon ikke der kan ske lidt dér? Det håber jeg - så skal jeg bare huske at komme det i tasken ;-)


Forresten var jeg hos psykiateren i dag. Jeg har det bedre end nogensinde før. Fuld af energi, lyst til livet og ser ikke længere mig selv som en byrde/belastning for nogen. Jeg orker mig selv, min familie, mit hjem, min syning, mit arbejde - nærmest det hele. Det er fantastisk! Det endte jo med, at vi sad der i hver vores læderstol og grinede. Det er sgu da skønt! Så nu er der LAAAAAANG tid til vi skal mødes igen. Hurra!!!

Helt hurra er det dog ikke. Jeg er stadig ikke helt "tilbage" i fht. koncentration og hukommelse. Psykiateren siger, at man ikke kan vurdere de endelige "skader" efter en langvarig eller svær depression, før efter ½ år, hvor man har haft det godt. Så vi ser tiden an (på bedste lægevis), og jeg håber virkelig, at det bliver bedre. På den anden side synes jeg, at jeg er nået ufattelig langt, og hvis nogen skulle havde sagt til mig for 1 år eller 2 siden, at jeg ville have det sådan her i dag, ville jeg ikke have troet på dem. Overhovedet!

Nu står den på kaffe og puslespil med mine 2 skønne piger :-)

mandag den 11. oktober 2010

Nice :-)

Sofaen kaldte. Så her sidder jeg nu. Om lidt tager jeg hækletøjet under kærlig behandling. Forhåbentlig bliver det færdigt i dag. Det står, så jeg kan se det her fra sofaen, men jeg har alligevel ikke rørt det. Det er vel en uges tid siden. Mindst ... Nu er det NU!

Uldsokkerne er på. Teen i koppen. Det er nice, det her :-)

søndag den 10. oktober 2010

Brugt søndag!

Min søndag er godt og grundigt brugt. Efter en langsom start tændte vi op under kedlen og fik gjort hovedrent. Manden tog sig af køl og frys, som blev rengjort og iset af. Bagefter fandt tingene på plads i en bedre orden end nogensinde før. Jeg ordnede pigernes værelse sammen med dem. Jeg ved ikke, hvad der sker derinde, men der er ALTID en sort sæk affald, når vi er færdige. Gamle tørre tusser, krussedullede papirer, køkkenrulle pakket om testellet - ja, hver del for sig! - små papkasser, som de tidligere har sværget var uundværlige og ... jeg kunne blive ved. De klager ikke over udsmidningsprocessen, heldigvis, og nyder virkelig deres værelse bagefter.

Samtidig fik Mindste sit tøj ind på værelset. Indtil nu har det været i soveværelset, fordi der engang var pusleplads dér, men det er slut nu. JEG HAR FÅET MIT HELT EGET HJØRNE!!! Det havde jeg også før, men der var hylderne ligeover mig fyldt med pigetøj, nu er der stof, mønstre, skråbånd, tråd og andet godt. Det er fantastisk. Det, "mit helt eget sted" jeg længe har sukket efter, er nu en realitet :-)

Efter en oprydning og ny plads til tingene, tilbragte jeg derfor eftermiddagen foran symaskinen, hvor 1½ nederdel til Ældste blev færdig. Hun elsker den. Den kan strutte på den HELT rigtige måde, når hun drejer rundt. Den anden ½ må vente. Foran venter en travl uge!

lørdag den 9. oktober 2010

En lørdag med lidt af hvert

Sove længe. Arbejde. Ordne vasketøj. Lege med LEGO med Ældste og en nyindkøbt piratmand. Drikke kaffe, mens pigerne spiser lørdagsslik (dagens indtil nu hyggeligste punkt!). Klippe 2 nederdele til Ældste. Surfe nettet tyndt (eller cirka). Være dommer i Stopdans, hvor Mindste er DJ og Ældste danser. Om lidt skal pizzabagningen begynde. Senere skal Manden og jeg se film.


God, god lørdag med overskud, næsten ingen negative tanker og energi til både kedelige og sjove ting!

fredag den 8. oktober 2010

Skønt!!!

Klokken 13 kørte jeg fra arbejde og hentede Ældste. Hun havde legeaftale med en veninde fra børnehaven, så vi kørte derover og hentede hende. Samtidig kom venindens far for at hente hendes lillesøster og min Mindste. Så kan pigerne lege i fred og ro med hver deres veninde.

Nu har de 2 store piger spist pandekager, og jeg kan høre, at de har kastet sig over LEGO. Ikke se, kun høre. Døren skal være lukket, for de vil altså ikke have voksne på besøg på værelset. Imens drikker jeg kaffe og spiser ... en portion yoghurt. Min nye "dille" er ikke at spise stivelse (brød, katofler, ris, pasta, havregryn ...) og på en uge er der røget 1 kg. Det er da meget godt, synes jeg! Jeg har jo taget ca. 15 kg på i forbindelse med medicinen, og noget af det (hvis ikke det hele!) måtte meget gerne forsvinde igen! Nu har jeg overskud til at fokusere på det, og det skal udnyttes!

God fredag derude :-)

torsdag den 7. oktober 2010

Højt til vejrs!!!


Godt det ikke er mig, der er på arbejde ved siden af Aalborgtårnet!

mandag den 4. oktober 2010

Jeg sidder lige så godt ...

Jeg sidder og drømmer lidt. Om varmere tæer, men det kræver at jeg flytter mig. Om at flade ud foran tv. Måske med hækletøjet. Det kræver også, at jeg flytter mig. Lidt mindre skarpt lys, men så skal jeg også flytte mig. Jeg sidder fuldstændig stille. Det eneste, der bevæger sig, er fingrene, der danser rundt på tasterne. Ud fra de dansetrin kan jeg komme verden rundt. Men vil jeg have varme tæer og tv, må jeg flytte mig! Det er da ... ja, jeg ved ikke helt hvad. Ironisk? Absurd? Latterligt!? Tankevækkende? Men faktum er desværre, at vasketøjet (i den iskolde kælder) er færdigt, og det skal først hænges op. Hmm!

Bummelummelum.

Håret om bag øret.

Trallera.

Fløøøjt, fløøøøøjt.

Kigge ud af vinduet.

Lalalalaaaaaaa.

Hmmmm!?

Nå, men jeg må nok heller sige farvel til de dansende tastaturfingre og goddag til de praktiske tøjklemme-klemmende fingre. Og BAGEFTER er det varme tæer og tv :-)

God mandag aften derude!

søndag den 3. oktober 2010

Weekendens oplevelser

Fredag eftermiddag/aften:

- Færdigsy Ældstes kjole, så den er klar til fødselsdag lørdag. Tjek!

En endnu ufærdig kjole

- I min iver over at syprojektet går over al forventning (og at jeg tilsyneladende har tid nok ...) love at sy ny nederdel til Mindste til samme fødselsdag. Tjek!

- Påbegynde nederdelen, sy stress-forkert et par gange og tilsidst pakke sammen og se DisneySjov med pigerne. Tjek!

- Hygge med mandens hjemmelavede pizza, tv og chokolade. Tjek!

- Falde i søvn på sofaen i en ret akavet stilling. Tjek!

Lørdag:

- Stå tidligt op og sy Mindstes nederdel færdig. Tjek!

- Køre nordpå til fødselsdag. Tjek!

- Spise frokost med alt godt fra Slagter Munch. Tjek!

- Tur på legeplads med Mindste i lidt for voldsomt blæsevejr. Tjek!

Mindste på legeplads i ny nederdel

- Spise fødselsdagskage med farmor og de andre. Tjek!

- Tilbringe resten af dagen med at beundre mine to pigers omsorg for Ældstekusinen på 2. Tjek!

Søndag:

- Vækkes af Ældste kl. 6 og sende hende ind til morgenhygge ved farmor og farfar og selv sove videre. Tjek!

- Tabe til Ældste i Ludo. Tjek!

Ældste er bagud 4-2 og formår alligevel at vinde

- Køre i strid side-/modvind hjem til Aalborg igen efter endnu en frokost med alt godt fra Slagter Munch. Tjek!

- Resten af dagen slappe af, surfe på nettet, drikke kaffe, lave puslespil med pigerne og rydde lidt op. Tjek, tjek, tjek, snart tjek og måske tjek!

Helt igennem ok weekend :-)