mandag den 30. august 2010

Forhæng og tømmerlus

Jeg overvandt mig selv i går og fik lavet forhæng til pigernes reol. Det tog ikke ret lang tid, da jeg for længe siden syede gardiner til stuen, og så ombestemte vi os, og de kom aldrig op. Gardinerne skulle således bare have nye mål, sys i den nye kant og hænges op. Bare og bare ... når det sværeste er at komme i gang, virker alting uovervindeligt! Men færdige blev de, de små søm blev lokaliseret, det samme blev hammeren. Op kom forhængene, passede på en prik og det virker lige efter hensigten. Selv pigerne jublede over ikke at kunne se hinanden ;-) Noget siger mig, at de har ventet med længsel på ruminddelingen ...


Jeg jublede også. Iblandet lidt ukvemsord over min nye tommelfingernegl. Det gjorde pokkers ondt, da hammeren tog fejl af den og sømmet!

søndag den 29. august 2010

Overraskelse og overspringshandlinger

I dag tog vi pigerne med på overraskelsestur. Denne gang til Tivoli Karolinelund. De var ikke så prøvelystne, som vi havde forestillet os, men de fik da prøvet karamellen (som Mindstes kalder karussellen). Et par ture rundt i haven, et par gange på toilet (fordi det åbenbart er megafedt at tisse på offentlige toiletter (!?)) og en masse kiggeri på alle de spændende ting derinde. En hyggelig, afslappet tur, der endte med to sovende piger på bagsædet. Vi har 10 minutters kørsel hjem derfra, men det var vist en trættende oplevelse.

Jeg sidder her med en kop kaffe og forsøger at tage mig sammen til at sy forhænget til reolen på deres værelse. Jeg har siddet her 1 times tid nu og kan snart ikke finde på flere ting at lave. Sybordet trækker bare ikke lige, nærmere tværtimod. Det er fyldt af alle de forkerte ting; rent tøj, der skal på plads, en stak tegninger, der skal i mappen (og som er A3 og dermed ikke passer i den A4-mappe, jeg har til pigernes tegninger... crap!) og nedenunder ligger mine broderiting, der ikke kom på plads, før vasketøjet partout ville lægge sig ovenpå. Jeg ved ikke, hvem der dog kan finde på at lægge det der ....... fløjt, fløjt, fløjt ;-)

Nå, jeg kan ikke blive ved. Rejs mig så op og kom i gang!!! NU, blev der sagt!

lørdag den 28. august 2010

Nyt pigeværelse

Så er der omrokeret og sorteret nok for i dag - og mange dage frem! Pigerne deles om et stort værelse, og indtil i dag har de sovet med udsigt til hinanden på en eller anden måde. Ældstemusen ville gerne have sit eget hjørne, og det har hun nu fået. Et rigtig "storepigeværelse" i den ene halvdel af værelset. Hun har indrettet en lille reol med de fineste sten fra samlingen, de bedste godnatbøger og favoritbamserne i sengen. Prinsessetæppet er lagt fint på plads over Hello Kitty-sengetøjet. Et par My Little Ponies holder øje med hende fra deres plads i vindueskarmen lige ved siden af sengen. Hun er så glad for sit nye værelse og viste det stolt frem til Manden, da det var færdigt.



Mindstemusen har også fået "eget værelse." Efter en længere forhandling med sin søster har hun har fået Lego-samlingen ved enden af sengen. Hun har valgt at reolen (en gammel kasse) skal indeholde den grønne strikkede elefant, der har fulgt hende igennem tykt og tyndt. Den skal sove på en stofble ved siden af hendes Hello Kitty-bamse. Hun har overtaget søsters prinsessetyl-halløj, der hænger ned fra loftet, så Mindste er også ganske godt tilfreds med det nye arrangement på værelset.


Ved siden af Ældstemusens hjørne er deres fælles bord og reol med bøger, puslespil, spil, perler osv. Jeg har fået ryddet ud i 3-4 rodekasser, virkelig RODEkasser, så det virker som om, der er blevet meget mere plads derinde. Utroligt, hvad de kan få samlet sammen! Nu er der styr på tingene, og det er nemt for dem at rydde op.

Jeg har placeret deres ABC-reoler imellem sengene, så de udgør en halvvæg. De har hver deres ende som vender til deres egen side af værelset. Der skal sys et forhæng, så de ikke kan kigge ind til hinanden gennem reolen. Det er det eneste, der mangler, men det må vente til i morgen.

Nu har de kastet sig over det nye værelse, som om alt legetøjet derinde også er nyt ;-)

Skønt!

fredag den 27. august 2010

Svedige kanelsnegle

Eftermiddagskaffen i dag bød på en overraskelse: Nybagte, svedige kanelsnegle. Bagt efter mandens favoritopskrift fra Morten Heibergs bog "Fristelser". Der indeholder fyldet nemlig også marcipan. Uhm og mums! En god kop kaffe til sådan en svedig sag og så er weekenden skudt igang med manér!


I aften er Manden sammen med vennerne, så pigerne og jeg laver pige-hyggefredag. De er lige så hygge-tossede som deres mor ;-) I morgen skal vi lave "den store omrokering" på deres fælles værelse. Ældstemusen har givet udtryk for, at hun gerne vil have sit eget hjørne - og det er da egentlig et ret ydmygt ønske! Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at opfylde det. Det ser desværre ud til at de skal dele værelse et stykke tid endnu. Hvis det bliver, som jeg ser det i mit hoved, bliver det ikke helt tosset!

torsdag den 26. august 2010

Hjælpsom pige

I dag stod menuen på stegte rødspættefileter på rugbrød. Ældstemusen ville gerne hjælpe med at sætte på bordet. Det gjorde hun på sin helt egen måde.


Hun klarede turen til spisebordet uden problemer, og jeg takkede pænt for hjælpen ;-)

Det smagte i øvrigt ret godt!

mandag den 23. august 2010

Lyng og lagkage


En god weekend. Tur til Skagen. Ud på heden. Plukke lyng. ELSKER lyng. Både farve, duft og det forblæste ydre. Duften minder mig om min barndom i det vestjyske, hvor turen ofte gik til skov og hede for at lufte både hund og børn. Gode minder! Nu pynter en buket på spisebordet.


Ahh. Godt fyldt op af frisk luft og godt selskab. Nu kan ugen bare komme an!

Lagkage har vi i øvrigt ikke fået - det lød bare godt ;-)

fredag den 20. august 2010

At last!!!

Endelig weekend. Jeg har gabt som en gal hele dagen. Måske det er fordi, det er den første "rigtige" uge siden ferien. Der er mange nye rutiner på arbejdet, og jeg har fået nye arbejdstider i forhold til før ferien. Det kræver en del energi, kan jeg mærke. Men humøret fejler ikke noget, så det er ingen sag at være lidt træt. Det er faktisk helt rart "bare at være træt," og der ikke er en dybere årsag til det.

I går fik jeg broderet en lille dreng, der kan stå ved siden af pigen fra den anden dag. Han er blevet lidt skæv i hovedet, armene er ikke lige lange og det ene ben ligner et, der er vokset forkert sammen efter et åbent benbrud. Men jeg har lavet ham, og han er det hidtil mindste broderi, jeg har lavet, ca. 3 cm høj, - så jeg er tilfreds! Øvelse gør jo mester, siges der ;-)


Weekenden begyndte tidligt her i huset. Vi var alle hjemme og klar til eftermiddagspopcorn- og filmhygge kl. 15. Pigerne fik udvidet arrangementet med en is og saftevand, men gode argumenter er svære at overhøre! Det er virkelig en luksus at starte en weekend sådan!


GOD WEEKEND!

onsdag den 18. august 2010

Kaffe og te

I dag efter arbejde gik turen forbi min bror og hans lille familie. Jeg var den heldige vinder af MANGE store smil fra Lillepigen. Hun har allerede rundet sit første halve år. (Det er ikke kun her i huset, tiden flyver afsted!) Hyggeligt var det; en stille kop kaffe, snak med min søde svigerinde og aftale om snarligt cafébesøg. Bare os to.

Jeg ville egentlig have broderet lidt mere i aften, men min skulder driller mig. Det er nødt til at blive en aften med arme og hænder i ro. Jeg kan heldigvis styre fjernbetjeningen og tekoppen med den anden hånd ;-)

Jeg smutter over i sofaen!

tirsdag den 17. august 2010

Ny pige i huset

Undskylder blitzen ...

Hun er lidt en blanding af de to, vi har i forvejen. Lidt fræk. Stort smil. Helst kjole på. Hun kom til verden i aftes i et behov for fordybelse og ro på samme tid.


Måske hun snart får venner?

mandag den 16. august 2010

Tilbage ved tasterne

Så er jeg her igen. Lidt friskere i hovedet. De fleste flyvske tanker er tøjlet. Stressniveauet er faldet til det mere normale igen. Heldigvis!

I dag er Ældstemusens første skoledag. Store pige! Dér sad hun. På sin plads ved siden af Karl. Tasken ved siden af stolen. Penalhuset på bordet. Et betuttet blik. En ivrig nikken til at blive og ikke gå med hjem igen. Hun elsker at være på skolen. Hun har glædet sig længe. Rigtig længe.

Nu vil jeg hente hende og Mindstemusen. Der er nybagte boller. Dejligt med en fridag, så fryseren kan blive fyldt op med madpakkeboller. Jeg havde satset på en hyggedag med Ældste, men det ville hun ikke ... nu kan hun få en bolle i stedet, kan hun ;-)

torsdag den 12. august 2010

Have a break ...

... jeg spiser ikke Kit-Kat, men måske jeg skulle? Jeg har brug for pause. Der sker for meget i mit hoved lige nu. Stresser over de mindste ting. Kan ikke holde til ret meget, før jeg mister fodfæstet. Vender tilbage engang i næste uge.

Vi ses!

tirsdag den 10. august 2010

Øv, altså!

Heller ikke så meget action i dag. Ok dag på arbejde. Hentede bagefter Ældstemusen i SFO sammen med Manden, handlede sammen og hentede så den mindste i børnehaven. Klokken var ikke engang 15, da vi var hjemme og sad omkring spisebordet med kaffe og pigerne med deres foretrukne eftermiddagsspise; morgenmad (aka hjemmelavet müsli).

Bagefter spillede Ældste og jeg et par spil UNO, men ret hurtigt ville hun hellere tegne som sin søster. Jeg tog en ekstra kop kaffe og ville sidde sammen med dem, imens jeg hæklede. Det duede ikke ... Måske jeg er ekstra lydfølsom i disse dag, for jeg kunne ikke holde ud at være sammen med dem. De snakkede bare, så det var ikke et støjniveau som i går. Heldigvis! Jeg er nu trukket ind i soveværelset, hvor jeg først sad med hækletøjet, som nu er skiftet ud med computeren. Musik i ørene. Sannes In a New York Minute. Dejlig afdæmpet musik lavet sammen med Chris Minh Doky. Det holder familiens stemmer på afstand. Jeg kan mærke, at der ikke skal så meget til, før det koger sammen i mit hovede.

Det bliver i et stille tempo i dag. Mon ikke det er ok?

mandag den 9. august 2010

Hmm ...


Ved ikke helt hvad jeg skal skrive i dag. Jeg har haft den mest ligegyldige dag længe ... hurra for "hverdagsnydelseskoncptet", men det kunne altså ikke føres ud i livet i dag. Keeeeeedelig dag på arbejdet og bagefter larmende piger herhjemme. De opførte sig som om, de havde vedtaget ikke at høre efter og samtidig kun snakke med os, som om vi var smådøve. Lettere anstrengende adfærd i længden ... ! Forsøgte at se tv i sengen med Mindstemusen for at bringe lidt ro over hende, men det resulterede i først et knæ på munden med efterfølgende hævet underlæbe og øm tand, og derefter fandt samme knæ vej til min næse. Ikke mindre smertefuldt at blive ramt dér! Så meget for hygge :-(

Nogen dage går heldigvis hurtigt i glemmebogen!

Der er imidlertid en god nyhed: Ældstemusen har haft første dag i SFO, hun ELSKER det og glæder sig til i morgen!

søndag den 8. august 2010

I dag


En stille hjemmesøndag; hæklet på kurv nr. 2, spillet huskespil med Ældstemusen og syet en madpakkepose til hende, bagt boller til madpakkerne, ordnet masser af vasketøj og nu forsøger jeg at skrive et indlæg her. Det går ikke så godt, fordi jeg også prøver at se "To verdner" og derfor ikke helt kan holde fokus ...

Ny hækling

Bedre humør i dag. Heldigvis! Har sovet længe igen i dag, da pigerne også gjorde det :-) Måske pga. den langtrukne snak vi havde i nat om, hvorvidt lyset skulle være tændt eller slukket på deres værelse. Den ene ville have det tændt, den anden ville have det slukket. Svært at indgå kompromis, men det lykkedes da tilsidst: Lyskæden tændt til den ene og den andens dyne lagt som "mur" mellem hende og lyskilden. Så var alle glade igen :-)


I dag er jeg kommet videre på hæklet kurv nr. 2. Den bliver mindre end den første. Jeg er begyndt at drømme om, at jeg kører i rundkørsel - måske det er inspireret af at hækle rundt og rundt?? Men hyggeligt er det. Hæklingen altså ;-)

God søndag derude!

lørdag den 7. august 2010

Tanker og en hæklet kurv

Nu er kurven færdig. Eller kurv og kurv ... så stor er den heller ikke, men hvad jeg ellers skal kalde den, ved jeg ikke. Så den hedder altså kurv ;-) Jeg er ret godt tilfreds med resultatet, omend den er større end jeg havde forestillet mig. Men den kan jo bare rumme flere ting, så det er ikke helt skidt. Den skal bo på mit lille kreabord. Om den kommer op at hænge må tiden vise. Pt. står den godt, hvor den står!


Jeg er i et undeligt humør i dag. Jeg har ingenting at klage over; har sovet længe, har haft et par timer for mig selv, mens Manden tog pigerne med på bytur, jeg er blevet færdig med den hæklede kurv og har ordnet indkøb til en del dage frem. Alligevel har jeg en følelse af at "være nede", og den følelse vil ikke slippe mig. Det er en del af livet at humøret svinger op og ned. Dermed også sagt, at jeg ikke giver min depression som årsag. Jeg har det faktisk rigtig godt for tiden, måske endda bedre end nogensinde før. Jeg har overskud og energi - næsten så det halve kunne være nok ;-) Men i dag har jeg lyst til at grave mig ned og først komme op, når ... ja, jeg ved ikke hvornår. Bare gemme mig væk fra det hele. Ikke tage stilling til noget. Ikke være aktiv. Ikke tage initiativ.

Hmm ... tror bare jeg lukker for i dag. Over and out!

fredag den 6. august 2010

Fri :-)


AAAHHHH, fredag :-)

En nem arbejdsuge er slut. Nu venter en næsten ubrugt weekend. De første par timer er brugt sammen med veninde + hendes 2 børn på nærmeste legeplads. Lidt boller, saft og frugt indtaget i solen med gyngende, rutchende og storgrinende børn. Det er da en skøn fredag eftermiddag!

Aftenen skal tilbringes i afslappet tilstand med god film i dvd'en, hjemmebagt pizza i hånden og måske en øl til? Det er de planer, vi har. Dejligt med en weekend uden planer. Vi har lige haft ferie i 4 uger, men der skete der så meget, at nu skal plan-friheden nydes!!!

Jeg nåede i øvrigt langt med hæklingen i går, men jeg har ikke fået taget billede. Jeg sidder lige så godt, så det må I vente med at se ;-) Nu vil jeg fredagshygge med familien!

God weekend!

torsdag den 5. august 2010

Hækleprojektet

Den hæklede kurv, der er mit kreaprojekt for tiden, blev lidt større i aftes. Det er ikke så hårdt at hækle i som i starten, så jeg kunne blive ved og ved og ved ... indtil jeg var nødt til at være praktisk og gå i seng i ordentlig tid. Det er jo ikke ferie længere ;-)


Sammen med Manden så jeg "I Love You, Man", en romantisk komedie, der flere gange fik os begge til at grine :-) Dejlig aften - og så var det bare onsdag. Hverdagsnydelseskonceptet fungerer stadig!

onsdag den 4. august 2010

Modellervoks + hækling


Vi lavede modellervoks på arbejdet i dag. Vild succes! Bare lidt mel og salt rørt sammen med kogende vand og olie + frugtfarve = lækker, lækker modellervoks. Det kunne der bruges laaaaaaang tid på ;-) Jeg er ikke den store kunstner udi modellervoks, men hyggeligt var det!

Det er ikke nemt at fange den rigtige farve ... den turkise er den rigtige

Hjemme har den også stået på modellervoks. Dog den kunstigt lugtende (stinkende!) Play Doh. Måske vi skulle lave en produktion af den hjemmelavede - så er det heller ikke så dyrt at skifte ud, når farverne bliver blandet sammen eller bliver alt for nussede. Og så kan man jo HELT SELV bestemme farverne! Pigerne elsker at lege med det, og mens jeg skriver her, får jeg serveret kaffe, pande-kager, smoothies og småkager i en lind strøm.

I går fik jeg hæklet videre på det nye, lille projekt. Det skal blive til en lille kurv, der kan hænge. Garnet skal være dobbelt for at kurven kan holde faconen, så det er ret hårdt at hækle det. Det kom lidt bag på mig, så jeg nåede ikke så langt, som jeg havde forestillet mig. Jeg hæklede i sofaen efter pigerne var puttet, og det er egentlig sejr nok i sig selv. Jeg kunne holde til en time, så var hænderne brugt nok for én aften. Jeg fortsætter i aften, færdig skal den nok blive :-)

tirsdag den 3. august 2010

Første hverdagstirsdag

Tirsdag. Arbejde. Mig og ét barn. Til lægen for kontrolblodprøve. Købe hæklenål i str. 5. Har nyt projekt igang. Billeder kommer en anden dag. Har sat kødsovs til lasagne til at simre og blive god. Manden laver bechamelsovsen. Min vil ikke helt som jeg vil ... Senere skal den spises med en salat af revne gulerødder, rosiner og godt med citronsaft. Det bliver godt!

Inden da vil jeg lægge vasketøjet sammen og få alle bamserne til at indtage deres stampladser på værelset. Lige nu er der bamsefest i sofaen; Mindstemusen arrangerer og fløjter lystigt imens. Hun har lært sig selv at fløjte her i ferien - jeg er lidt stolt. Hun er jo kun lige blevet 3. Jo, jo, jeg må gerne blære mig lidt. Jeg er jo moaren ;-)

Igen i dag har vi spist kanelsnegle. Resten fra i går. Det er stadig nyde-hverdage :-) Men måske vi skal skære lidt ned på kalorienydelse ...?

mandag den 2. august 2010

Hverdag - I like :-)

Tiiiiidligt op. Kl. 6.20 ringede vækkeuret. Havde været så forudseende at give mig selv tid til at snooze. Bare en enkelt gang ;-) Op i bad, morgenmad, afsted, aflevere 1 stk barn i børnehave - det tager jo ingen tid! - på arbejde. Ingen gensyn med kolleger. Jeg er den eneste på arbejde. De andre starter først i næste uge. Jeg synes, det er helt ok. Jeg drikker kaffe og hører musik, tjekker mails og andet, rydder lidt op og sætter på plads. I morgen kommer der endda et barn, jeg kan passe ;-)

I går skrev jeg, at jeg vil få mere ud af hverdagen. Udnytte tiden bedre. Det er gået helt godt! Jeg er blevet helt opdateret - bliver man nogensinde det? - på de blogs, jeg følger, har klippet stof til en nederdel, spillet UNO med pigerne, set børnetime, ordnet vasketøj (både hængt op, lagt sammen OG lagt på plads!), ryddet legetøj op med pigerne inden aftensmaden (hvilket nærmest ALDRIG skete før ferien ... tsk tsk tsk ...) OG spist NYBAGTE kanelsnegle med resten af familien i eftermiddags. Ældstemusen og Manden havde hygget sig i køkkenet, mens vi andre 2 var afsted. Det skal de ikke høre noget for!



OG klokken har kun lige passeret 20. Jeg hørte rygter om te ligefør, mon det bliver til noget? For så ville det da ikke være skidt at sætte sig i lænestolen og nyde. NYDE at en tidlig eftermiddag er blevet udnyttet. Jeg har ikke hovedet fuldt af tanker om, hvad jeg KUNNE have lavet. Jeg er faktisk tilfreds med mig selv i dag.

Det er da ikke helt tosset ;-)

søndag den 1. august 2010

For 4 uger siden ...


... var min sommerferie helt ny og ubrugt. Nu er den næsten færdig. Det har været en alletiders ferie, bedre end jeg har turdet håbe på. Jeg har ikke fået lavet ret mange kreative ting. I mit hoved var der planlagt mange sy-projekter, et strikket tæppe og lidt broderi. Jeg har fået strikket en del i den første uge af ferien, og på krea-dagen hos min moster fik vi lavet en nederdel til hver af pigerne. Det er dét.

Til gengæld har jeg hygget mig med Manden og pigerne og den øvrige familie. Det har vi trængt til. Vi er kommet sent i seng og har hygget i nattøj til langt op ad formiddagen. Det har bare været FERIE!!! Vi har snakket meget om skole med Ældstemusen, som inden længe bliver skolebarn. Samtidig skal Mindstemusen vænne sig til at gå i børnehave uden sin storesøster. Vi voksne skal finde ud af, hvordan vores nye hverdag hænger bedst sammen. Hvem henter hvem og hvornår?

Egensefærgen


Det er lidt, som om et nyt kapitel starter. Et nyt år begynder for mig på arbejde. Det første, hvor jeg har været medicineret rigtigt, og hvor jeg ikke skal rende til psykolog og psykiater hver uge. Det har taget meget energi, og nu håber jeg, at tiden på arbejde bruges på arbejde og ikke på at tænke på alt mulig andet. Samtidig håber jeg at kunne udnytte mine korte dage bedre - eller i hvert fald på den måde, de oprindelig er tænkt; til at lave ting, JEG har lyst til, og ikke til at smide mig på sofaen, fordi det er det eneste, jeg kan. Jeg glæder mig til at komme på arbejde i morgen :-)