lørdag den 11. september 2010

Dagens høst

Hyldebærene er modne nu. Det skulle udnyttes! Jeg tog mand og børn med på tur og efter 10 minutters plukning af store modne hyldebærklaser, havde vi vist nok. Hjemme igen hjalp pigerne med at skylle dem og klippe de største stilke fra. Et par snegle og ørentviste røg ud af vinduet sammen med et meget langbenet stankelben. Æbler skåret i både blev kogt sammen med hyldebærene. Saften blev siet fra og resten presset gennem et viskestykke. Efter en ekstra omgang sining (hedder det dét??), blev saften tilsat sukker og kogt igennem igen.


Nu står der 6 liter hyldebærsaft på køkkenbordet. Manden fandt en opskrift på hyldebærtoddy, og den er vi nødt til at prøve i aften! Flaskerne ryger i kælderen og skal tages op vinteren igennem og nydes enten varm eller kold. Den bedste drik fra min barndom er varm hyldebærsaft med honning. UHM!!

2 kommentarer:

  1. sjovt jeg har også lige plukket hyldebær i lørdags, samtidig med brombær og hyben. De ligger nu i fryseren til jeg er klar til at lave saft og marmelade. Det er nu så lækkert med sit eget :)

    SvarSlet
  2. Hej Marolle - hvor er du heldig med plads til bær i fryseren! Jeg glæder mig til det er vores tur :-)

    SvarSlet

Det er hyggeligt med en kommentar!