torsdag den 23. september 2010

Ansvar

Sidder her med dundrende hovedpine. Mindste er faldet i søvn. Ældste græder og kalder (for 117. gang) på sin far. Det er hans puttedag, så det er ham, der er på. Jeg bliver siddende. Selvom det er svært, og jeg allermest har lyst til at gå ind til hende. IKKE MIT ANSVAR I DAG.

Jeg har haft ansvarsfølelse overfor alt for mange ting. Både overfor indkøb, tøjvask, oprydning, madlavning, badning af børn, putning og hvad der ellers er ... Jeg har arbejdet med det længe, og er endelig ved at lære at lægge ansvaret fra mig. Manden og jeg har delt nogle ting op, så jeg er fx helt fri for at tænke på maden, og han skal ikke have noget med vasketøj at gøre. Sikken lettelse! Jeg kan (og vil) selvfølgelig gerne handle og skriver op, når vi mangler noget, men det er HANS ANSVAR at det bliver købt. Følelsen af lettelse er helt ubeskrivelig. Jeg kunne pludselig mærke, hvor meget energi, jeg havde brugt på at tænke på det. Ikke gøre noget ved det. Bare tænke. Hvis noget manglede, var det ikke hans skyld, for det kunne jo kun være min!


Vi snakkede om, hvorfor jeg havde brug for denne opdeling, og Manden har virkelig været forstående og har bakket op. Samtidig er jeg blevet bedre til at bede om hjælp, og han ved, hvorfor jeg gør det. Der er ikke så mange småskænderier over de dagligdags ting mere. Både fordi der er en klar arbejdsfordeling (med nogen ting), og fordi vi er bedre til at snakke om tingene. Det er faktisk ikke så tosset ;-)

Nu græder hun ikke mere. Snøfter lidt. Han sidder hos hende. Selvom jeg skulle minde mig selv om, at det IKKE VAR MIG I DAG, lykkedes det. Jeg sidder lige her. Stadigvæk.

Nu sover hun vist :-)

3 kommentarer:

 1. Godt gået - selvom det gør så afsindig ondt i moder-hjertet når de græder. klap dig selv på skulderen og nyd resten af aftenen - forhåbentlig forsvinder hovedpinen!!! Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ansvarsfordeling og klare aftaler er guld værd for overskuddet!

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth - Jeg nød aftenen og følelsen af at kunne stå fast, men desværre blev hovedpinen hængende stort set til næste morgen :-(

  Hej Miri - lige præcis! Det kan kun anbefales (det er også godt for parforholdet!) :-)

  SvarSlet

Det er hyggeligt med en kommentar!