mandag den 20. juni 2011

Tanker

Jeg er ikke gået i stå. Ikke helt i hvert fald. Jeg passer mit arbejde og er sammen med min familie. Det er dét. Jeg har det nogenlunde. For godt til at melde mig syg og for dårligt til, at det er fedt at gå på arbejde. Jeg vil helst sidde og stene. Lave ingenting i lang tid. Føle at det er ok. Problemet er bare, at det kan jeg ikke. Hvis jeg endelig giver mig selv lov (og tiden er til det), så kværner hovedet løs eller også falder jeg i søvn.

Jeg har masser af projekter, jeg gerne vil i gang med eller som jeg er i gang med. Hver dag får jeg flere gode ideer, og kunsten er, at holde forventninger og formåen i balance. Det er en svær kunst. Jeg snakkede med en i går, der vækkede en tanke i mig; hjælper medicinen, eller holder den mig fast? Er det nok at gå hos en psykiater eller skal der suppleres med psykologtimer igen? Jeg tog imod de antidepressive piller med kyshånd, da lægen gav mig dem og havde ingen betænkninger overhovedet. Det er 3 år siden. Prognosen siger, at jeg skal tage dem altid. Vi vil gerne have 1 barn mere, men det kan ikke blive, mens jeg tager medicin. Hvornår skal det så være? Skal jeg trappe ud af medicinen med risiko for at blive depressiv igen, fordi jeg gerne vil have et barn? Hvor dårligt vil jeg få det? Skal jeg så begynde med medicin igen umiddelbart efter fødslen og så droppe amningen? Vil det være på bekostning af vores nuværende liv at "indstille" min krop til graviditet og fødsel?

Oveni alle graviditetstankerne synes jeg, at tanken om altid at tage medicin føles anderledes. Det er ikke en udelukkende positiv følelse mere. Måske fordi jeg oplever så mange op- og nedture, selvom jeg tager medicinen. Jeg skal tage stilling til, om eventuelle bivirkninger er ok at leve med eller ej. Jeg havde fx helst været fri for de ekstra 15 kg. Også gerne den halve time det tager mig at vågne - tidligere slog jeg øjnene op og var klar. Jeg ryster på hænderne, når jeg skal lave noget finmotorisk, fx skrive i hånden, klippe, lave perler, sy eller strikke. Jeg er konstant tørstig og render tilsvarende meget på toilettet - ok herhjemme, men ikke så fedt på arbejde eller sammen med venner/familie.

I må lægge øre til en masse herinde, men jeg havde bare sådan brug for at få det ud. Det fylder rigtig meget for tiden, og tankerne fiser lidt for meget rundt. Ikke engang 5 (ja!) fyldte chokolader på arbejdet har hjulpet ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er hyggeligt med en kommentar!