søndag den 15. maj 2011

Tanker til salg

Jeg sidder her og er lidt tænksom. Tænker en masse "jeg burde" - tanker. Det er dér, tænksomheden kommer ind. Jeg tænker på, at jeg burde sy et cover til min nye telefon. Sy Ældstes kjole færdig (som jeg også snakkede om i påsken ...) Hækle min nye kurv færdig. Begynde på en strikketrøje til Mindste - bare fordi jeg mener, at jeg burde kunne lave en. Jeg har strikket en del, men aldrig efter opskrift. Nu er jeg snart så gammel, at det må være på tide ...

Men hvorfor opfatter jeg mine hyggelige sysler som pligter? Jeg aner det ikke! Men det er da noget så irriterende. Når jeg hækler, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad jeg enten kunne lave imens eller lave i stedet for - eller bagefter. Jeg er ikke så god til det der med at være i øjeblikket, selvom det endda er blevet meget bedre ;-) Jeg har netop hæklet i en halv times tid, og jeg udtænkte imens føromtalte cover. Det skal være i groftriflet grønt fløjl med broderede røde bobler på. Tror jeg. Så jeg lægger hækletøjet fra mig og er sådan set klar til at begive mig mod symaskinen. Jeg får bare aldrig rejst mig fra stolen. Jeg bliver siddende, fordi jeg ikke rigtig gider - jeg gider ikke finde stoffet frem, måle op og alt det andet, der skal til ... Jeg vil dog gerne have et cover til telefonen, der nu har boet 14 dage i en lille, men alt for stor, toilettaske jeg bruger til min medicin, når jeg skal overnatte andre steder.


Hvorfor skal jeg tænke så meget? Overveje alting så pokkers mange gange? Tænke alle detaljer færdige inde i hovedet, inden jeg kan gå i gang? Jeg ved, det er en del af min personlighed, det har bare aldrig (læs: før depressionstiden) været så stor en hindring for mig som nu. Jeg synes, jeg tænker det hele ihjel. Noget af forklaringen er også, at jeg er depressiv og det giver manglende initiativ, men så synes jeg jo, at det også godt kunne give manglende tankevirksomhed ;-)

Jeg vil tænke videre og måske kan jeg fremvise et cover senere på dagen.

Blablabla herfra ;-)

1 kommentar:

  1. Når jeg sætter mig med hyggesysler (f.eks strikketøj), så sætter jeg gerne en go' film på dvd'en eller hører en lydbog...ellers har jeg det ligesom dig - jeg tænker på alt muligt andet (opvasken, et andet strikkeprojekt osv.). På den måde holder jeg min "kreative-du burde altså...." hjerne-halvdel beskæftiget. Ved ikke, om du evt. kunne bruge samme trick?
    Kh Karen

    SvarSlet

Det er hyggeligt med en kommentar!